Vill du vara huvudperson?

Livet i Landet bygger på en människas berättelse. Den berättelsen säger i sin tur något om samhället idag och hjälper mig och oss alla att få syn på saker vi inte alltid får chansen att se.


För att kunna hålla liv i sidan behöver jag människor som vill dela med sig av hur de har det, så som du kan läsa att andra har gjort. Om du är intresserad eller känner någon som kan vara det så kontakta mig via info@livetilandet.se, så kan vi prata vidare.


Du kan i princip vara precis vem som helst. Helst vill jag att du ska vara en person som inte brukar få utrymme i media och vars liv på ytan kan verka för ospännande att berätta om. För tro mig, vad du än har att berätta om ditt liv så kommer det att tillföra något, och säga något om samhället av idag. Jag vill ha en blandning av berättelser och därför vill jag just nu helst berätta om män som är före eller efter medelåldern. Men det är inget krav!


Det här är ungefär vad som gäller:

Jag ställer frågor om ditt liv och dina tankar om samhället. Du svarar på det du vill och säger ifrån när du inte vill svara. Efter vårt möte skriver jag ett förslag till artikel som du får läsa och ha synpunkter på. Om vi är överens om att det jag skrivit fångar vem du är och hur du har det, går jag vidare med en uppföljning som jag funderat ut. Vi har alltså båda möjligheten att hoppa av om vi inte är överens om bilden jag ger. Jag publicerar inte utan ditt godkännande, men du har inte heller rätt att kräva att jag publicerar om vi händelsevis skulle vara oense. Innan vi börjar är vi båda överens om syftet med din medverkan: Att öka förståelsen för hur människor har det, på ett så äkta och nyanserat sätt som det går. Utöver texten jag skriver vill jag helst också spela in vårt samtal till den podd som jag också gör. Även där ska vi bara överens om att det jag väljer att lyfta fram i podden ska kännas okej med dig.  


De flesta som har berättat hittills har valt att delta med fullständigt namn och bild. Det är inte ett krav från min sida. Så länge jag vet vem du är och din berättelse är på riktigt, så måste inte ditt namn ut till publiken vara det. Jag är väl medveten om hur debattklimatet på nätet ser ut. Vill du berätta utan att vara offentlig så hittar vi ett sätt att göra det på.


Än så länge kan du läsa fyra berättelser på den här sidan. Ann-Marie, Christian,  "Anna" och Adelina har varit väldigt nöjda med det jag skrivit och tyckt att det varit roligt att vara med. Och jag är väldigt tacksam. Inte bara över att de har ställt upp, utan också över att ha fått träffa och lära känna dem. Jag hoppas att de ska följas av många fler. 
Under vintern 2021-2022  pausar jag arbetet med Livet i Landet för att jobba med ett annat projekt. Men när jag börjar igen behöver jag huvudpersoner, så hör av dig om du är intresserad! 

Linda