Vad gör Linda Thulin Media AB?

Linda Thulin Media AB är företaget som jag startade 2021 efter 25 år på Sveriges radio.  Inom ramen för LTMAB jobbar jag med flera olika saker kopplat till journalistik och programlederi i allmänhet och samhällsjournalistik i synnerhet.


Jag finns tillgänglig för samarbeten och uppdrag när det gäller till exempel debatter och föreläsningar, både som moderator och föreläsare.


Är du intresserad av att utveckla en ide eller ett projekt för att bredda intresset för samhällsfrågor och demokrati, så är jag gärna med och tänker, utvecklar och genomför.


Jag medverkar även i andra sammanhang som berör mina kompetens och intresseområden. Det handlar då - utöver samhällsfrågor - framförallt om musik, fotboll och psykisk hälsa.

Kontakt: info@livetilandet.se
tel: 070-8881741 (företrädesvis sms)
Följ mig också gärna på Facebook

Pågående projekt under 2022


Halmstad växer:

Podd på uppdrag av Halmstad kommun, med syfte att hitta nya former för att nå medborgarna med information och kunskap om kommunens utveckling.

Konceptet är utvecklat av mig i samarbete med kommunen och bygger på att olika teman belyses ut flera människors perspektiv, med ett introduktionsavsnitt som start. Varje tema består av fem avsnitt. Jag samarbetar med kommunens kommunikatörer för att spåna fram lämpliga och aktuella idéer, men vid själva intervjun och redigeringen är det mina utomstående journalistiska bedömningar som gäller. Detta var en viktig förutsättning för att jag som utpräglad public service-journalist skulle ta uppdraget. Jag tror också att det är en förutsättning för att podden inte ska kännas som en propagandakanal för kommunen. Det är förstås fortfarande ett uppdrag som går utanför det jag hittills vant mig vid, men jag tycker att det hedrar kommunen att de gett mig så pass fria händer.


Livet i Landet:

Är mitt eget hjärteprojekt som jag hittills gör mer eller mindre ideellt. Jag har själv byggt sajten och kommit på grundkonceptet som man kan läsa mer om här. Efter att ha jobbat i 25 år i en tillvaro där någon annan satte mina journalistiska villkor hade jag ett stort behov av att få sjösätta något helt eget. Livet i landet vill bredda bilden av Sverige och låta människor få berätta utförligt om sin vardag. Ur deras berättelser plockar jag en aktuell samhällsfråga som jag följer upp med en forskare,  för ökad förståelse och förslag på lösningar. Livet i landet finns som hemsida och som podd (då tillsammans med Roger Bengtsson). I juni 2021 utsågs den till bästa podd just nu av Svenska dagbladets poddrecensent Alex Dominici.

Livet i landet saknar idag finansiering, men det finns utrymme för att donera eller sponsra. 


Föreläsningar:

Just nu skriver jag på mitt första föredrag för blivande poddmakare. Jag ska gästföreläsa på en utbildning som görs i regi av Ljungskiles folkhögskola. Jag kommer då att prata om det journalistiska hantverket; om intervjuteknik och om att skriva manus för radio. Jag berättar också om min egen “resa” som journalist och anekdoter från min karriär.  


Vad jag gjorde under 2021

Förutom att jag utvecklade och drog igång Livetilandet.se och Halmstad växer så gjorde jag även ett par punktinsatser.


Debattledare Folkparkens Framtid Halmstad 1 augusti 2021

En infekterad kommunal fråga i Halmstad har varit och är framtiden för Folkparken/Kulturhuset. Inför det slutliga avgörandet i kommunfullmäktige ville föreningarna som kämpar för folkparkens bevarande ha en debatt i samband med Folkparkens dag.

Jag ledde debatten inför ett hundratal åskådare. Flera av partiernas tyngsta namn medverkade, men tyvärr avböjda också flera ledande partier medverkan. De ansåg att frågan i princip redan var avgjord.


Gäst i fotbollspodden Sigges Cirkus Avsnitt 34 och 39

Mitt fotbollsintresse är ända sedan barnsben stort. Samtidigt som jag återvände till Halmstad efter ett knappt decennium i Stockholm, återvände också “mitt” HBK till Allsvenskan.

Det var också premiär på en podd om HBK, “Sigges cirkus” som jag följde minutiöst. I slutet av säsongen fick jag medverka vid två tillfällen. I ett av dem är jag huvudgäst och får inte bara bre ut mig om otaliga fotbollsminnen från bakom kulisserna, utan också reflektera över likheterna mellan en stads utveckling och en fotbollsklubbs. En spännande erfarenhet som lärde mig att jag inte bara kan ställa frågor, utan också är hyfsad på att besvara dem.

Kontakta mig!