https://files.builder.misssite.com/ed/40/ed40b9d7-2b0c-4293-b352-f567bbf3d312.jpg

Vad gör Linda Thulin?

Jag  jobbar uppdragsbaserat med flera olika saker kopplat till samhällsjournalistik och samhällsfrågor. 

Jag finns tillgänglig för samarbeten och uppdrag när det gäller till exempel debatter och föreläsningar, både som moderator och föreläsare.


Är du intresserad av att utveckla en ide eller ett projekt för att bredda intresset för samhällsfrågor och demokrati, så är jag gärna med och tänker, utvecklar och genomför.


Jag medverkar även i andra sammanhang som berör mina kompetens och intresseområden. Det handlar då - utöver samhällsfrågor - framförallt om musik, fotboll och psykisk hälsa.

Kontakt: info@livetilandet.se
tel: 070-8881741 (företrädesvis sms)
Följ mig också gärna på Facebook

Projekt under 2022


Halmstad växer:

Podd på uppdrag av Halmstad kommun, med syfte att hitta nya former för att nå medborgarna med information och kunskap om kommunens utveckling.

Konceptet är utvecklat av mig i samarbete med kommunen och bygger på att olika teman belyses ut flera människors perspektiv, med ett introduktionsavsnitt som start. Varje tema består av fem avsnitt. Jag samarbetar med kommunens kommunikatörer för att spåna fram lämpliga och aktuella idéer, men vid själva intervjun och redigeringen är det mina utomstående journalistiska bedömningar som gäller. Detta var en viktig förutsättning för att jag som utpräglad public service-journalist skulle ta uppdraget. Under sommaren 2022 avslutades projektet som då innehöll 26 avsnitt under följande teman; "Varför måste en kommun växa?", "Stadskärnans framtid", "Näringslivets roll", "Berättelser från en delad stad" och "Folkets röst".


Livet i Landet:

Är mitt eget hjärteprojekt som jag hittills gör mer eller mindre ideellt. Jag har själv byggt sajten och kommit på grundkonceptet som man kan läsa mer om här. Efter att ha jobbat i 25 år i en tillvaro där någon annan satte mina journalistiska villkor hade jag ett stort behov av att få sjösätta något helt eget. Livet i landet vill bredda bilden av Sverige och låta människor få berätta utförligt om sin vardag. Första säsongen av Livet i landet finns som hemsida och som podd.  I juni 2021 utsågs den till bästa podd just nu av Svenska dagbladets poddrecensent Alex Dominici.
Under hösten 2022 startar jag en ny säsong, med ett delvis förändrat upplägg. För att kunna hålla podden vid liv även när jag har andra uppdrag övergår Livet i Landet nu till att bli en ren intervjupodcast

Podden saknar idag finansiering, men det finns utrymme för att donera eller sponsra. 

Lindas kunskapsquiz
Med start den 3 september 2022 håller jag varannan lördag i en pubquiz på Fox and Anchor i Halmstad. Quizen är till för dig som gillar att ha koll, på vad som händer i omvärlden, i Halmstad och på hur saker hänger ihop i största allmänhet. Quizen startar kl 17 och bord kan bokas här.
Vill du följa vad som händer och vilka som vinner kan du följa Facebooksidan här


Övriga uppdrag under 2022

Föreläsningar:

Under våren 2022 genomförde jag ett par föreläsningar om poddmakande/radio och journalistik för Ljungskiles Folkhögskola. Jag pratar då om det journalistiska hantverket; om intervjuteknik och om att skriva manus för radio. Jag berättar också om min egen “resa” som journalist och anekdoter från min karriär.  Liknande uppdrag för skola eller andra intresserade kan bokas enligt kontaktuppgifterna ovan.


Debattledare/moderator
Jag har medverkat vid flera evenemang på uppdrag av till exempel Företagarna, Halmstads pensionärsföreningar och Halmstads kulturförvaltning där jag framförallt lett debatter i samband med valet 2022. 

Tankar för dagen
Jag fick under våren möjlighet att stå för innehållet i den klassiska programpunkten Tankar för dagen i P1.
Här och här kan man höra mina tankar som handlade om hur man som utifrån betraktare ska hantera känslorna som väcks av kriget  i Ukraina, samt om konsten att våga släppa taget i livet utan att vara rädd för att drunkna. 


Sweden rock Festival

I juni återvände jag för en vecka till Sveriges Radio för att göra ett uppdrag som jag gjorde som anställd under många år. Tillsammans med en redaktion som plockas ihop för det speciella tillfället bevakade jag Sweden Rock festival i Norje i Blekinge. Den här gången som reporter som intervjuade besökare och artister.

Vad jag gjorde under 2021

Förutom att jag utvecklade och drog igång Livetilandet.se och Halmstad växer så gjorde jag även ett par punktinsatser

Debattledare Folkparkens Framtid Halmstad 1 augusti 2021
En infekterad kommunal fråga i Halmstad har varit och är framtiden för Folkparken/Kulturhuset. Inför det slutliga avgörandet i kommunfullmäktige ville föreningarna som kämpar för folkparkens bevarande ha en debatt i samband med Folkparkens dag.

Jag ledde debatten inför ett hundratal åskådare. Flera av partiernas tyngsta namn medverkade, men tyvärr avböjda också flera ledande partier medverkan. De ansåg att frågan i princip redan var avgjord.


Gäst i fotbollspodden Sigges Cirkus Avsnitt 34 och 39

Mitt fotbollsintresse är ända sedan barnsben stort. Samtidigt som jag återvände till Halmstad efter ett knappt decennium i Stockholm, återvände också “mitt” HBK till Allsvenskan.

Det var också premiär på en podd om HBK, “Sigges cirkus” som jag följde minutiöst. I slutet av säsongen fick jag medverka vid två tillfällen. I ett av dem är jag huvudgäst och får inte bara bre ut mig om otaliga fotbollsminnen från bakom kulisserna, utan också reflektera över likheterna mellan en stads utveckling och en fotbollsklubbs. En spännande erfarenhet som lärde mig att jag inte bara kan ställa frågor, utan också är hyfsad på att besvara dem.

Kontakta mig!

https://files.builder.misssite.com/25/81/2581cf03-52da-49ae-847d-0c4a400df98c.jpghttps://files.builder.misssite.com/ed/40/ed40b9d7-2b0c-4293-b352-f567bbf3d312.jpg